onderzoek en advies in recreatie en toerisme

opdrachtgevers - trendrapportage limburg 2014-2015

terug naar overzicht

Trendrapportage Limburg 2014-2015

In opdracht van de provincie Limburg heeft het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd in samenwerking met De Afdeling Onderzoek het tweede jaar op rij de Trendrapportage Limburg uitgebracht. In deze rapportage zijn ontwikkelingen in het Limburgse toerisme uiteengezet. Hierbij is zowel de dagrecreant als de verblijfstoerist uit Nederland én het buitenland geanalyseerd. Een greep uit de toeristische trends in Limburg, zoals opgenomen in de rapportage 2014-2015, zijn:
Limburg blijft tweede vakantieplek voor Nederlanders. Limburg kent naast een goed zomer- ook een sterk herfst- / winterseizoen. Het aantal overnachtingen van Nederlanders in Limburg is in 2014 met 5,6% gestegen ten opzichte van 2013.
Limburg is en blijft de nummer één-provincie voor bungalowvakanties. Van alle overnachtingen van buitenlanders in Limburg wordt 61% in een bungalow doorgebracht, dat is het hoogste in Nederland (gemiddeld 34%).
Het gehele rapport met samenvatting kunt u hier downloaden.

Ook in 2014 heeft het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd in samenwerking met De Afdeling Onderzoek deze Trendrapportage opgesteld. Meer informatie hierover vindt u hier.