onderzoek en advies in recreatie en toerisme

opdrachtgevers - vitaliteit verblijfsrecreatie noord-holland noord

terug naar overzicht

Vitaliteit verblijfsrecreatie Noord-Holland Noord

Vitaliteit verblijfsrecreatie en de integrale vraagstukken
Ontwikkelbedrijf Noord Holland Noord wil meer inzicht in de vitaliteit van de verblijfsrecreatie in de regio Westfriesland en Regio Alkmaar. Bedrijven in de kop van Noord-Holland zijn eerder reeds in kaart gebracht.

Per bedrijf een toekomstperspectief
Ongeveer 150 hotels, campings en bungalowparken worden bezocht door één van de adviseurs van Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd om een inschatting te geven van de vitaliteit van de accommodaties. Daarbij geven we een toekomstperspectief per park of bedrijf. In de meeste gevallen zal dat een toeristisch perspectief zijn, in een aantal gevallen kan transformatie naar een andere functie aan de orde zijn. We geven dan samen met onze partner BugelHajema een doorkijk naar mogelijke andere toekomstperspectieven. We relateren dit aan regionale opgaven om integrale aanbevelingen te kunnen doen.  

Aanbevelingen op regioniveau
De verblijfsaccommodaties worden spoedig op de hoogte gesteld van het onderzoek waarna in augustus gestart zal worden met het plannen van bedrijfsbezoeken. In het eerste kwartaal van 2020 worden de resultaten van het onderzoek inclusief de aanbevelingen op regioniveau verwacht.

Wilt u graag meer informatie ontvangen? Neem contact op met Jan Jaap