onderzoek en advies in recreatie en toerisme

projecten - hoe vitaal is de verblijfsrecreatie in de achterhoek?

terug naar overzicht

Hoe vitaal is de verblijfsrecreatie in de Achterhoek?

De Achterhoek zit in de lift
De economische betekenis van dag- en verblijfstoerisme groeide sterk de afgelopen jaren, er werd meer overnacht en de markt is volop in ontwikkeling. Om de positieve lijn voort te zetten is het van belang dat de kwaliteit en vitaliteit van de sector bewaakt wordt. Kortom; het gaat goed, maar de sector moet niet stil blijven staan! 

Vitaliteitsonderzoek verblijfsrecreatie
Achterhoek Toerisme, Recron, KHN en de Achterhoekse gemeenten hebben besloten om een onderzoek te laten uitvoeren naar de vitaliteit van de verblijfsrecreatie in de Achterhoek, welke ons bureau gaat uitvoeren. We gaan onderzoeken hoe de verblijfsrecreatie in de Achterhoek ervoor staat en welke kansrijke ontwikkelmogelijkheden er zijn voor de sector. Met deze informatie wil de Achterhoek samen met ondernemers werken aan een toekomstbestendige en duurzame verblijfsrecreatieve sector.

Vitaliteitsscan en leefstijlvinder
Aan de hand van de zogenaamde Leefstijlvinder wordt gekeken in hoeverre vraag en aanbod in kwalitatieve zin matchen. Daarnaast wordt er een vitaliteitsscan uitgevoerd voor reguliere campings, hotels, bungalowparken, grotere B&B’s en grotere groepsaccommodaties. De scan geeft inzicht in de kwaliteit en het toekomstperspectief van deze bedrijven. Bij kwaliteit wordt onder andere gekeken naar gasttevredenheid, uitstraling, promotie en ondernemerschap. Bij het toekomstperspectief wordt gekeken naar de visie en ambities van de ondernemer, financiën en de bezetting. In het voorjaar van 2019 worden de resultaten van het onderzoek verwacht. 

Meer weten? Neem contact op met Jan Jaap Thijs.