NieuwsLotte Hendrikx

Hoi! Mijn naam is Lotte en sinds augustus werk ik bij Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd. Mijn passie ligt bij het doen van het verduurzamen van toerisme door middel onderzoek, dus ik ben erg enthousiast aan de slag te gaan en kijk er naar uit mijn vaardigheden in te zetten bij het doen van onderzoek en het geven van advies.

Ik ben met een kleine omweg in het toeristisch werkveld terecht gekomen. Vroeger wilde ik verpleegkundige, fotograaf of archeoloog worden, maar uiteindelijk is het geen van deze geworden en ben ik in Wageningen terecht gekomen. Ik heb de bachelor Gezondheid & Maatschappij gevolgd, waar vanuit alle sociaalwetenschappelijke disciplines naar gezondheid wordt gekeken. Tijdens deze bachelor heb ik een half jaar in Zweden gestudeerd (“Det var en fantastisk tid!”) en vakken gevolgd over de relatie tussen mens en omgeving en onderzoeksmethoden. Na deze minor wilde ik iets gaan doen met toerisme en vrije tijd – want hoewel ik gezondheid heel interessant vind, ben ik ook gefascineerd door hoe mensen hun vrije tijd doorbrengen. Dit zijn namelijk vaak de fijnste momenten in iemands leven en daardoor ook erg belangrijk voor gezondheid en welzijn. Toerisme gaat natuurlijk ook over de mens in zijn omgeving en daarom vond ik het een interessante keuze.

 

In 2019 heb ik de master Tourism, Society & Environment aan Wageningen University & Research afgerond. Tijdens de master heb ik me gefocust op de effecten van globalisatie op toerisme en gezonde en duurzame leefomgeving voor toerist en inwoner. Met een groep studenten zijn we naar Malta geweest om daar advies te geven over duurzame mobiliteit op het eiland. Een fantastische ervaring en ook een die me enthousiast maakte voor het adviesvak.

Daarna ben ik voor mijn scriptie en stage in Zeeland terecht gekomen en heb ik onderzoek gedaan naar sociale innovatie binnen de toerisme-industrie, met als doel om de oudere toerist en inwoner een actief en gezond leven te laten leiden. Het was erg interessant en waardevol om een kijkje te nemen in de Zeeuwse toerisme-industrie en tof om kennis te maken met verschillende stakeholders.
Na mijn stage ben ik blijven werken bij HZ University of Applied Sciences, waar ik les heb gegeven aan studenten Tourism Management en onderzoek ben blijven doen naar de relatie tussen gezondheid, welzijn en toerisme. Daarnaast heb ik natuurlijk ook genoten van de prachtige omgeving in Zeeland en veel tijd doorgebracht op het strand.

 

Deze zomer heb ik Vlissingen verruild voor het prachtige Arnhem, waar ik graag op pad ga richting de Veluwe of een van de parken die Arnhem rijk is. In mijn vrije tijd kan je me ook vinden in de binnenstad, bij een eettentje of met een drankje op het terras. Daarnaast hou ik ook van koken voor en met vrienden, met een goed boek op de bank zitten en fotograferen. Ik ga graag op vakantie in eigen land, want Nederland heeft zoveel moois te bieden, dus regelmatig ga ik een weekendje weg. Binnen Europa reis ik ook graag, en dit probeer ik zo duurzaam mogelijk te doen. Ik vind met de trein reizen heerlijk: wegdromen met een muziekje of boek… Een verdere reis staat ook nog op mijn lijstje!

 

Ik hoop mijn ervaring als toerist in eigen land en als onderzoeker mee te nemen naar het werk als adviseur. Graag tot ziens bij het Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd!