Nieuws

Vacature (junior) Adviseur Vrijetijdseconomie

 

Wie zijn wij?

Wij zijn een dynamisch onderzoeks- en adviesbureau gespecialiseerd in de vrijetijdssector. We trekken door het hele land om de Nederlandse vrijetijdssector nóg sterker en mooier te maken. Daarbij helpen we overheden met beleidsvraagstukken en voorzien we ondernemers van advies waarmee ze direct aan de slag kunnen. Goed onderbouwd, toepasbaar en gedragen, dat zijn voor ons belangrijke waarden in een adviestraject. Daarbij kruipen we letterlijk in de huid van de toerist of recreant en zijn we veel ‘op locatie’ of bij de ondernemer, want daar gebeurt het! Met onze specialistische kennis is geen enkel vraagstuk ons te uitdagend. We zijn actief op vier werkvelden:

 • Vitaliteit verblijfsrecreatie en dagrecreatie;
 • Leefbaarheid en leefomgeving;
 • Markt en consument
 • Visievorming en samenwerking

We werken voor beleidsmakers, ondernemers, toeristische marketingorganisaties, recreatie- en natuurbeheerders en brancheorganisaties.

 

Wat zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een (junior) adviseur vrijetijdseconomie die ons team kan versterken. Herken jij je in onderstaande punten? Dan zoeken wij jou!

 • Jij hebt een academische of HBO- opleiding; bij voorkeur in een toeristisch- recreatieve, beleidsmatige, bedrijfseconomische, of geografische richting;
 • Je staat aan de start van je loopbaan; je komt net van de opleiding of hebt enkele jaren werkervaring;
 • Ervaring met onderzoek c.q. advieswerk (in de vrijetijdssector) is een pré;
 • Kennis van en ervaring met duurzaam toerisme is een pré;
 • Je hebt affiniteit met één of meerdere van de werkvelden waarop wij als bureau in Nederland actief zijn;
 • Je weet hoe je projectmatig moet werken en raakt niet in de stress van een strakke deadline;
 • Je bent communicatief zeer vaardig en voor het schrijven van een rapport draai je je hand niet om;
 • Je bent analytisch, kan informatie goed duiden, werkt nauwkeurig en hebt oog voor detail;
 • Je bent proactief, denkt mee, bent zelfbewust en wil je graag verder ontwikkelen binnen ons bureau;
 • Je beschikt over een rijbewijs B en bent bereid te reizen voor je werk;
 • Je bent 32-40 uur in de week beschikbaar.

 De werkzaamheden variëren van het organiseren en uitvoeren van onderzoek (bezoeken aan bedrijven, enquêtes uitzetten, gesprekken voeren), het analyseren van (deze) data en het adviseren en rapporteren op basis hiervan. Je draait altijd mee in een projectteam van één of meerdere adviseurs, begeleid door een projectleider.

  

Waarom pas jij bij ons?

Omdat jij wilt werken in een klein team met (in totaal tien) gedreven, enthousiaste en deskundige collega’s. Jij bent op zoek naar afwisseling, uitdaging, flexibiliteit en werkt graag zelfstandig. Het ‘nieuwe werken’ past helemaal bij jou. Je bent een analyticus, maar houdt altijd het einddoel voor ogen en kan je goed verplaatsen in de wensen van een opdrachtgever. Van het woordje ‘onderzoek’ maakt je hart een sprongetje, maar je bent ook praktijkgericht, want jij weet hoe je onderzoeksresultaten moet vertalen naar concrete adviezen.

Je bent bereid om te leren en jezelf (door) te ontwikkelen in de verschillende projecten waarin jij actief zal zijn.

 

Wat bieden wij?

We bieden je een tijdelijk (jaar)contract voor een functie van 32-40 uur in de week. De mogelijkheid bestaat om dit daarna om te zetten in een vast contract.

We bieden je een functie in een energieke en dynamische organisatie met een unieke manier van werken. Je krijgt een speciaal inwerkprogramma met trainingen op diverse werkgebieden. Normaliter ontmoeten we elkaar in ieder geval elke maandag op ons kantoor in Arnhem. De rest van de week zijn we veel op pad in de regio’s waar wij voor werken of op kantoor.

We hebben kwaliteit van onderzoek en advies hoog in het vaandel staan, net als de relatie met onze opdrachtgevers. We houden elkaar daarop scherp. Wij geven je graag de kans om te groeien als adviseur. Onze organisatie is professioneel en informeel. De beloning is marktconform.

 

Ben jij onze nieuwe (junior) Adviseur Vrijetijdseconomie?

Dan ontvangen Tinco en Jan Jaap graag uiterlijk 17 december 2021 je CV en motivatiebrief per e-mail. Meer weten? De eerste ronde sollicitatiegesprekken is gepland op dinsdag 11 januari 2022 op ons bureau, Newday Offices, Jansbuitensingel 30, te Arnhem.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Je kunt ons bereiken via:

Tinco Lycklama: lycklama@ruimteenvrijetijd.nl, 06 53383550

Jan Jaap Thijs: thijs@ruimteenvrijetijd.nl, 06 51174193