Projecten

Uitgebreide stranden, waterrijke natuurgebieden, pittoreske havens, beboomde dijken, gezellige stadjes. De Zuid-Hollandse Delta heeft bezoekers veel te bieden, maar de naam zal bij veel mensen niet bekend zijn. De namen van de deelgebieden die gezamenlijk deze delta vormen (Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en de Hoeksche Waard) zijn mogelijk wat bekender. Daar willen de samenwerkende gemeenten dan ook graag naar laten kijken. Kennen (potentiële) bezoekers deze gebieden eigenlijk wel en wat is hun beeld ervan?

 

De regio vraagt om een onderzoek wat feitelijk uit twee delen bestaat:

  • Imago-onderzoek: een regionaal en landelijk onderzoek onder inwoners naar de naamsbekendheid en het imago van Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard, inclusief de reden van eventueel niet-bezoek. Dit onderzoek wordt online afgenomen via panels van I&O Research.
  • Bezoekersonderzoek: een onderzoek onder recreanten op Voorne-Putten, Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard. Dit onderzoek wordt ter plekke afgenomen via enquêtes in het gebied. In de zomer en herfst van 2021 zullen enquêteurs van I&O Research te vinden zijn op de stranden, de dorpen, de ingangen van natuurgebieden of andere recreatieve plekken om recreanten naar hun indrukken te vragen.

 

Beide onderzoeken worden voorbereid, geanalyseerd en gerapporteerd door het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd. Al het veldwerk wordt georganiseerd en uitgevoerd door I&O Research. De uitkomsten worden eind 2021 verwacht.

Sanne Meekes ruimte vrije tijd toerisme recreatie onderzoek advies leefbaarheid balans waardevoltoerisme

Auteurs

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Senior adviseur & partner

Betrokken, relatiegedreven en enthousiast.

Neem contact op

Adviseur

Breed georiënteerd, streeft naar het beste resultaat.

Neem contact op