Markt en consument

Zee, strand, natuur, rust, ruimte, een gastvrije omgeving – kortom, het eilandgevoel! De Waddeneilanden hebben bezoekers veel te bieden. De gemeenten Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog vinden het belangrijk om naar de ervaring en mening van deze bezoekers te luisteren.

 

Tussen 2016 en 2019 hebben wij vier jaar lang het continue bezoekersonderzoek op (een deel van) de eilanden uitgevoerd. De vragenlijst werd in grote getalen ingevuld door bezoekers. Na 2019 heeft het bezoekersonderzoek even stilgelegen, maar nu, in 2022, wordt het onderzoek weer opnieuw opgestart. Alle bezoekers van de Friese Waddeneilanden krijgen na afloop van hun bezoek een digitale vragenlijst toegestuurd. Hiervoor werken wij samen met Rederij Doeksen en Wagenborg.

 

Het bezoekersonderzoek is opgezet als monitor en geeft inzicht in de bezoekers, hun gedrag, wensen, voorkeuren en ook hun (leefstijl)profiel. In april 2022 is het onderzoek gestart en loopt tot april 2023.  De resultaten worden t.z.t. gepubliceerd op de website van de gemeenten.

 

Meer weten? Neem contact op met Jan Jaap via thijs@ruimteenvrijetijd.nl.

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Jan Jaap Thijs

Expert bezoekersonderzoek

Auteurs

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Senior adviseur & partner

Betrokken, relatiegedreven en enthousiast.

Neem contact op

Adviseur

Breed georiënteerd, streeft naar het beste resultaat.

Neem contact op