ProjectenVitaliteitveluwe vitale vakantieparken

De provincie Gelderland heeft de wens om de Veluwe met haar sterke vrijetijdseconomie terug te brengen naar de Nederlandse top. Brancheorganisatie RECRON heeft met het agenderen van de ‘verblijfsrecreatieparadox’ een impuls gegeven aan de landelijke discussie rondom verblijfsrecreatie in Nederland.

Op de Veluwe speelt de discussie over de verblijfsrecreatieparadox. Daarom hebben overheden, bedrijfsleven en sectororganisaties in 2013 een convenant afgesloten. Hierin staan afspraken om het toeristisch bedrijfsleven te ondersteunen in het verbeteren van hun aanbod, bijvoorbeeld gericht op innovatie en ruimtelijke ontwikkeling. De Veluwe heeft nog steeds (groei)potentie voor een sterke vrijetijdssector.

De problematiek op de Veluwe en de ondertekening van het convenant is voor de provincie Gelderland aanleiding geweest voor een onderzoek naar de marktontwikkelingen, de kwaliteit en het perspectief voor de verblijfsrecreatie op de Veluwe. Het onderzoek van Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd diende als basis voor de verdere activiteiten en projecten uit het convenant. De nadruk van het onderzoek lag op de kampeer- en bungalowsector. Hetzelfde deden we voor Drenthe en Noordoost Twente. Nieuwsgierig? Download de samenvatting van het advies hier.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Jan Jaap Thijs

Expert vitale vakantieparken

Auteurs

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Senior adviseur & partner

Betrokken, relatiegedreven en enthousiast.

Neem contact op