HomepageNieuws

Geniet u ook zo van het mooie winterse weer? En trekt u er in de weekenden ook op uit om lekker te wandelen of fietsen over één van de vele fiets- en wandelpaden die ons land rijk is? Heeft u daarbij ooit nagedacht over hoeveel het kost om al die paden en routes te beheren en onderhouden? En de bankjes, prullenbakken, parkeerplaatsen en bordjes? En wat de aanwezigheid van die recreatieve infrastructuur oplevert? Wij hebben het uitgezocht en dit kost het om de routes en paden op de Veluwe te onderhouden.

In opdracht van de VeluweAlliantie hebben wij een zogenaamd ‘Huishoudboekje’ samengesteld. Uit ons onderzoek blijkt dat er een disbalans is tussen de lasten en lusten. De kosten voor beheer en onderhoud van de recreatieve infrastructuur op de Veluwe zijn hoog (+/- 17 miljoen per jaar) en worden veelal gedragen door partijen die in verhouding beperkt profiteren van de opbrengsten. Met als gevolg dat de kwaliteit onder druk komt te staan.

Donderdag 5 november jongstleden mocht Annemiek de resultaten van ons onderzoek delen tijdens het (online) symposium over de financiering van de recreatieve infrastructuur op de Veluwe.

Tijdens het symposium hebben we met alle betrokkenen – van provincie, tot terreinbeheerder, ondernemer en gemeente – nagedacht over hoe we tot een duurzaam en financieel volhoudbaar systeem kunnen komen. En dat leverde mooie inzichten op!

Benieuwd welke? Kijk het symposium terug via: https://lnkd.in/ekj2Ndp

Meer weten over ons onderzoek? Download de samenvatting: Veluwe Huishoudboekje Deel 3 – Samenvatting of neem contact op met Annemiek.

Auteurs

Annemiek Riefel onderzoek advies ruimte vrije tijd toerisme recreatie

Senior adviseur

Betrokken adviseur die analyses snel omzet in concrete adviezen.

Neem contact op