NieuwsNina Ruigrok

Sinds maart werkt Nina Ruigrok als adviseur bij Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd. Ze stelt zich graag aan u voor:Ik ben Nina en ik ben enkele jaren werkzaam in de toeristische sector.”

 

Waar ik na mijn HBO-studie Toerisme (toen nog Hoger Recreatief en Toeristisch Onderwijs aan Hogeschool InHolland) eerst Nederlanders graag hielp het buitenland te bezoeken (het liefst zo ver mogelijk), is mijn interesse steeds verder terug naar Nederland gekomen en naar wat ons mooie land allemaal te bieden heeft.
Na een paar jaar werkzaam te zijn geweest voor reisorganisaties, heb ik de keuze gemaakt meer te leren over bestemmingsmanagement en hiervoor een masteropleiding te volgen: Tourism Destination Management aan Breda University of Applied Sciences. Voor deze opleiding heb ik drie maanden onderzoek gedaan in Australië, Sri Lanka en Bali, waar ik veel geleerd heb.
Na het afstuderen bij mijn masteropleiding, heb ik bij Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen gewerkt als Strategisch Marketeer. Toch bleef het onderzoek doen het meeste trekken, en ben ik sinds maart werkzaam bij Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd.

Passie voor bestemmingen

Ik ben oorspronkelijk gespecialiseerd in landschap-, avontuur- en cultuurtoerisme, en bestemmingsmarketing en -management. Hiernaast heb ik veel geleerd over (het sturen) van emoties en gedrag, zowel in marketing als op fysieke locaties, om een betere beleving te verzorgen waarbij lusten en lasten beter in balans kunnen worden gebracht. Ik draag graag een steen(tje) bij aan een gezonde balans tussen deze lusten en lasten in ons mooie land, en doe dit uit oprechte nieuwsgierigheid en passie voor de sector.

Vrije tijd

Ik kom oorspronkelijk uit Vlaardingen maar ik ben opgegroeid in Hellevoetsluis, op Voorne-Putten. Met een omweg via Den Haag en Utrecht heb ik uiteindelijk een mooi huis in Houten gevonden, waar ik nu woon met mijn vriend en mijn twee katten. In mijn vrije tijd ben ik graag in de weer met (bijzondere) eetbare planten, ga ik graag wandelen of naar een museum of maak ik een (verre) reis naar een natuurbestemming in binnen- of buitenland.

Ik kijk uit naar mijn werk bij Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd, en wie weet tot ziens!