HomepageNieuws

Rick versterkt sinds 1 december het team van Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd. Rick stelt zich graag aan u voor: “De afgelopen jaren heb ik voor de bestemmingen Veluwe, Arnhem en Nijmegen mogen werken, waarin ik een transitie heb meegemaakt van een destinatiepromotie organisatie naar een destinatiemanagement organisatie. Ik ben enorm enthousiast om nu bij het team van Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd aan te sluiten en hoop ook met u kennis te mogen maken!”.

Met toerisme perspectief bieden

Het was voor mij al vrij snel duidelijk dat ik toerisme wilde gaan studeren. De leisure-sector kan voor iedereen zoveel perspectief en ‘uitkijken naar’ bieden, hoe waardevol dat je daar aan mag bijdragen. Ik heb gekozen voor de opleiding Hoger Toeristisch & Recreatief Onderwijs aan de Saxion Hogeschool in Deventer. Daar heb ik een ontzettend leerzame tijd gehad. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij de promotie-organisatie van de Veluwe en daar ben ik verder verknocht geraakt aan de rol die toerisme speelt op een bestemming. Na mijn studie ben ik voor de Veluwe blijven werken en niet veel later ook voor de regio’s Arnhem en het Rijk van Nijmegen.

Arnhem, Rijk van Nijmegen en de Veluwe

Tijdens de afgelopen jaren heb ik diverse marketingfuncties uitgevoerd, leiding gegeven en hele waardevolle campagnes mogen ontwikkelen waarbij het betrekken van inwoners vaak een onderdeel was. Met de introductie van Perspectief Bestemming Nederland 2030, het rapport Waardevol Toerisme van het Rli én de al ingezette transitie van promotieorganisatie naar bestemmingsmanagement veranderde ook mijn rol. Als strategisch marketeer heb ik me de afgelopen drie jaar ingezet om de vraag van bezoekers te koppelen aan het aanbod van de bestemmingen. Is daar een match te maken? Zetten we in op het bereiken van de juiste (en gewenste) bezoeker en hebben we dan het aanbod aan voorzieningen/accommodaties om die bezoeker de beste beleving te kunnen bieden? De rol van data, onderzoek, trends, het betrekken van stakeholders en het strategisch inzetten van toerisme om bij te dragen aan regionale opgaven kenmerkten mijn taken en verantwoordelijkheden.

Geboren en getogen in de Liemers

Ik ben geboren en getogen in de Liemers. Met een korte uitstap naar Arnhem, woon ik sinds een jaar of 5 met mijn gezin weer in de Liemers, in Zevenaar om precies te zijn. Ik woon daar met mijn gezin met twee jonge kinderen in een nieuwe wijk. In mijn vrije tijd zaalvoetbal ik, speel ik graag spelletjes (om eerlijk te zijn, om te winnen) en ga ik graag de natuur in. Ik vind het heerlijk om, samen met mijn gezin, er kort op uit te gaan in eigen land, maar op onze wensenlijst staan ook nog een paar mooie bestemmingen zoals Jordanië, de VS en Lapland.

Graag tot spreeks bij Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd!

Rick van Zadelhoff adviseur toerisme onderzoek recreatie

Rick van Zadelhoff

Expert waardevol toerisme

Auteurs