Nieuws

Sinds november werkt Rozemarijn Pool als adviseur bij het Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd. Ze stelt zicht graag aan u voor: Ik ben Rozemarijn en ik ben gepassioneerd over een vrijetijdssector die duurzaam en in balans is.

 

Mijn passie voor toerisme en recreatie bloeide nog verder op door mijn bachelor Toerisme aan de Wageningen Universiteit en Breda University of Applied Sciences. Tijdens mijn bachelor heb ik de kans gekregen om in het buitenland onderzoek te doen, waaronder op Sumatra, en heb ik deelgenomen aan een fieldschool van de World Leisure Organisation in São Paolo. Na het behalen van mijn bachelor besloot ik mij meer te focussen op duurzaamheid en ben ik een master gaan doen in Urban Environmental Management aan de Wageningen universiteit. Hier richtte ik me op hoe toerisme en recreatie duurzaam kan zijn en kan bijdragen aan duurzame stedelijke vraagstukken en een gezonde samenleving.

Voor het afronden van mijn master wilde ik stage lopen bij een bedrijf waar ik mijn passie voor toerisme en recreatie kon combineren met onderzoek doen. Hierdoor kwam ik uit bij het Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd. Dit was voor mij de perfecte combinatie van toerisme, recreatie, onderzoek, impact en duurzaamheid. Na mijn stage heb ik eerst een lange vakantie gehouden om mijn afstuderen te vieren, en ben per november als adviseur aan de slag gegaan bij het bureau.

 

Passie voor duurzaamheid en balans

Ik wil graag een vrijetijdssector creëren waarbij iedereen profiteert van de sector en de impact op de omgeving zo minimaal mogelijk is. Ik zie maatschappelijke waarde in toerisme en recreatie. Meer ruimte voor recreatie in combinatie met natuur vind ik daarom erg belangrijk om te ontwikkelen. Natuur en ruimte om te recreëren zijn belangrijk voor de ontwikkeling en gezondheid van de mens, en helpt ook bij de klimaatveranderingsopgaven.

 

Vrije tijd

Oorspronkelijk kom ik uit Rhenen. Gedurende mijn studie heb ik enkele jaren in Breda gewoond, waarna ik naar Wageningen verhuisde om mijn bachelor af te ronden en mijn master te volgen. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen, lezen, spreek ik af met vrienden of sta ik in de keuken te koken of bakken.

Ik maak graag avontuurlijke vakanties met vrienden, familie of in mijn eentje. Ik houd ervan om lekker terug te gaan naar de basics door te kamperen, maar waardeer ook af en toe wat luxe. Op de plek van bestemming wil ik me verdiepen in de cultuur, geschiedenis, natuur en het eten. Een mix van deze mogelijkheden is voor mij een perfecte vakantiebestemming binnen of buiten Nederland.

Ik kijk uit naar mijn verdere werk bij het Bureau voor Ruimte en Vrije tijd, en wie weet tot ziens!

 

null

Rozemarijn Pool

Adviseur

Auteurs

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Gepassioneerd over de vrijetijdssector met oog op duurzaamheid en balans

Neem contact op