Sanne Meekes

Sanne, vers afgestudeerd als geografe, versterkt sinds 11 november ons team! Ze stelt zichzelf graag aan u voor: “Ik ben Sanne en ik vind ontzettend leuk dat ik mijn allereerste ‘echte’ baan bij Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd mag beginnen. Ondanks dat het studentenleven mij goed beviel, vond ik het tijd worden om aan een nieuwe uitdaging te beginnen. En wat ben ik blij dat ik een leuke baan heb gevonden in deze inspirerende branche!”

Vroeger wilde ik stewardess worden
Als klein meisje was het in eerste instantie mijn grote droom om stewardess te worden, want wat is er nou beter dan de wereld over te vliegen voor je werk!? In de loop van de jaren ben ik toch iets van die droom afgeweken, maar ik bleef altijd interesse houden in de toeristische sector. Om die reden ben ik begonnen met een studie Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs aan het Saxion in Deventer. Onder andere door bijbaantjes in de horeca, een stage in een hostel in Sydney en in een hotel in Londen, leek met name de hotellerie en gastvrijheidsbranche mij erg interessant. Maar ik wilde nog meer. Omdat vooral de effecten en impact op verschillende niveaus mij interesseerden, ben ik daarna gestart met een (pre-)master Human Geography: Cultural Geography and Tourism aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Van het warme Suriname naar ons koude kikkerlandje

Tijdens deze (pre)master heb ik mij met name gefocust op de impact van toerisme en haar positieve en negatieve effecten. Zo heb ik een scriptie geschreven over de toeristische druk in Amsterdam en de impact van toerisme op de leefbaarheid van Amsterdam. De master heb ik afgerond met een scriptie in het prachtige Suriname. Hierin heb ik de sociaal-economische effecten van toerisme in kaart gebracht voor de Inheemse gemeenschap van West-Suriname en geanalyseerd in hoeverre deze effecten doorsijpelen naar de gemeenschap zelf, die eigenlijk het toeristisch ‘product’ vormt. Na een erg leuke, leerzame en vooral warme tijd in Suriname, ben ik weer terug in het koude Nederland en helemaal klaar voor deze leuke baan.

Zwarte cross en Skydiven
Nog even kort wat privé zaken: ik kom uit het kleine dorpje Zwolle (Gelderland), gelegen in de mooie Achterhoek. Ik heb hier altijd met heel veel plezier gewoond, maar toch besloot ik tijdens mijn studie het kleine Zwolle te verruilen voor iets groters: van Sydney tot Londen en nu Nijmegen. In mijn vrije tijd houd ik ervan om gezellig met vrienden samen te zijn, van borrelen tot spelletjes spelen. Daarnaast volleybal ik twee avonden in de week. Mijn vakanties vul ik graag op verschillende manieren in. Ik ben bijvoorbeeld een fanatiek Zwarte Cross-vierder, maar daarnaast ga ik ook graag met vrienden dagjes uit, of maak ik een stedentrip of (verre) rondreis. Skydiven staat op dit moment hoog op mijn bucketlist.

Graag tot ziens bij het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd!

Sanne Meekes ruimte vrije tijd toerisme recreatie onderzoek advies leefbaarheid balans waardevoltoerisme

Sanne Meekes

Expert Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd