HomepageNieuwsVitaliteit

Het revitaliseren van vakantieparken is lang niet altijd makkelijk. Vooral niet als de situatie een lange ontstaansgeschiedenis kent en er sprake is van een sterk versnipperd eigendom. In recreatiepark het Rommelgebergte (dat eigenlijk uit meerdere parken bestaat) in Winterswijk is dit het geval. Is het mogelijk om het park te revitaliseren en wat is daarvoor nodig?  De gemeente benaderde ons met deze vraag.

Pilotaanpak

De situatie is complex. Met maar liefst vier verschillende eigenaarsverenigingen met ieder hun eigen wensen, en binnen iedere vereniging verschillende soorten gebruikers met verschillende belangen. Dat maakt revitaliseren een complexe opgave. Om alles zo goed mogelijk in beeld te kunnen krijgen en een realistisch toekomstperspectief te schetsen, hebben we gekozen voor een pilotaanpak.

Meerdere experts betrokken

Het pilotkarakter zit er vooral in dat we kijken hoe we verschillende experts kunnen laten kijken naar hetzelfde vraagstuk gedurende het proces. Daartoe hebben we een recreatie-makelaar (Henk Jan Kruidenier), een vitaliteitsmanager (Frank Verkoijjen), een landschapsarchitect (Johan Drenth) en een jurist (Jeroen Kamphuis) gevraagd om intensief met ons mee te denken.

We delen de uitkomsten van onze bevindingen met de gemeente en de parkvertegenwoordigers en kijken welke toegevoegde waarde deze aanpak kan hebben voor recreatieparken in soortgelijke situaties.

 

Meer weten? Neem contact op met Jan Jaap Thijs via thijs@ruimteenvrijetijd.nl.

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Jan Jaap Thijs

Expert vitaliteit

In het kort

fiber_manual_record Pilotproject

fiber_manual_record Aanpak met expert team

fiber_manual_record Toekomstperspectief vakantiepark

fiber_manual_record Aanpak met verenigingen van eigenaren

fiber_manual_record thijs@ruimteenvrijetijd.nl

fiber_manual_record + 31 (6) 37010088

Auteurs

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Senior adviseur & partner

Betrokken, relatiegedreven en enthousiast.

Neem contact op

Kritische en resultaatgerichte adviseur, met oog voor het grotere plaatje.

Neem contact op