Markt en consumentProjectentrendrapport limburg

In opdracht van de provincie Limburg brengt het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd in samenwerking met onderzoeksbureau De Afdeling Onderzoek twee jaar op rij de Trendrapportage Limburg uit. In deze rapportage zijn ontwikkelingen in het toerisme op kwantitatieve wijze gepresenteerd.
Hierbij is zowel de dagrecreant als de verblijfstoerist, zowel uit Nederland als uit het buitenland geanalyseerd. De belangrijkste bevindingen in een notendop:

  • Limburg blijft tweede vakantieplek voor Nederlanders (na Gelderland). Het aantal vakanties is afgenomen, maar de tijd dat men verblijft is toegenomen.
  • Limburg is binnen Nederland dé provincie voor bungalowvakanties en stedentrips, waarbij Zuid-Limburg beter is ingericht voor stedentrips en hotels, en Midden- en Noord-Limburg voor bungalowvakanties.
  • Ontwikkelingen in het verblijfsrecreatieve aanbod vragen onverminderd aandacht. Met andere woorden: het aantal slaapplekken op bungalowparken, hotels en campings blijft stijgen, maar de bezettingsgraden schommelen. Dit wordt de ‘verblijfsrecreatieparadox’ genoemd en is op meerdere plekken in Nederland gaande. Provincie Limburg gaat hier nader onderzoek naar doen.

Ook in 2015 heeft het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd in samenwerking met De Afdeling Onderzoek deze Trendrapportage opgesteld. De gehele rapportages en factsheets zijn te downloaden via deze link.

Tinco Lycklama ruimte vrij tijd waardevol toerisme visie beleid recreatie balans leefbaarheid

Tinco Lycklama

Expert trends

Auteurs

Annemiek Riefel onderzoek advies ruimte vrije tijd toerisme recreatie

Senior adviseur

Betrokken adviseur die analyses snel omzet in concrete adviezen.

Neem contact op
Tinco Lycklama ruimte vrij tijd waardevol toerisme visie beleid recreatie balans leefbaarheid

Senior adviseur & partner

Krachtige realist die relatie gedreven werkt.

Neem contact op