Bart van Engeldorp Gastelaars

Bart is een bioloog en milieukundige met ruim 20 jaar ervaring in natuurbeheer, -bescherming en recreatie. Hij gelooft dat een verantwoorde manier van natuurbeleving bijdraagt aan het realiseren van draagvlak voor bescherming van diezelfde natuur. Hij werkt graag aan zowel proces als inhoud, mens en natuur. Hij richt zich als adviseur en projectleider daardoor vooral op de wat complexere multidisciplinaire dossiers rondom natuur en recreatie.

 

Met de laarzen in de klei
Door zijn jarenlange ervaring bij verschillende terreinbeheerders weet hij goed wat er komt kijken bij zowel de bescherming als het beheer van natuurgebieden. Daarin heeft hij een brede ervaring opgedaan: van beleid schrijven over de meest uiteenlopende onderwerpen, programmamanagement, projectleiding, tot het aanvragen van subsidies, woordvoering en omgevingsmanagement.

 

Iets met drager en grenzen
Goed om altijd te realiseren dat a) de natuur vaak de belangrijkste drager van de beleving is en b) recreatie per definitie grensoverschrijdend is. Bart heeft helaas te vaak meegemaakt dat een toenemende vraag naar recreatie eenzijdig wordt afgewenteld op bestaande natuurgebieden. Gelukkig is er goed nieuws! Daarin ligt een gezamenlijke verantwoordelijkheid, maar vooral een enorme kans voor een nog meer natuur inclusievere samenleving en daardoor aantrekkelijker woon-werkklimaat.

 

Creatieve avontuurzoeker
De natuur is Bart zijn grote inspiratiebron en hij zoekt graag met zijn gezin – of met zijn camera – authentieke belevingen op. Die inspiratiebron hielp hem ook om onverwachte educatieve belevingen te ontwikkelen voor rustzoekers van 8+, topbestemmingen voor harmoniezoekers van alle leeftijden en museale gelaagde belevingen voor inzichtzoekers van 65+.

In het kort

fiber_manual_record Senior adviseur

fiber_manual_record Expertise: natuur en recreatie

fiber_manual_record Creatief, ondernemend en enthousiast

fiber_manual_record Drijfveer: werken aan een betere wereld

fiber_manual_record Leefstijl: avontuurzoeker

fiber_manual_record Blij moment: fraaie foto maken

Uitgelichte projecten van Bart

Geef een reactie