Nieuws

Even voorstellen

Vanaf maart versterkt Wilma Terburg ons team. Zij maakt onderdeel uit van onze ‘flexibele schil’: als zelfstandige wordt zij betrokken bij projecten binnen haar expertise. Ze stelt zich graag voor.

Opgegroeid met toerisme

Sinds mijn opleiding “Leisure Management” in Leeuwarden werk ik in de toeristische branche. Wat mij betreft de leukste branche die er is! Na mijn opleiding ging ik aan het werk bij SRC Reizen, een organisator van culturele groepsreizen. Eerst als reisadviseur, en daarna vele jaren als productmanager en duurzaamheidscoördinator. Ik reserveerde accommodaties en vluchten, maakte reisprogramma’s, schreef reisteksten en maakte calculaties. Ik ging regelmatig op pad om een bestemming te leren kennen, en om accommodaties te inspecteren. Een geweldige tijd. Ik kwam op plekken waar ik anders nooit geweest was!

De sector verandert

Ik zag het toerisme veranderen. Het type groepsreiziger veranderde en het werd steeds drukker op onze bestemmingen. Het leek mij mooi om wat te kunnen betekenen voor het toerisme in ‘mijn’ Drenthe. Dicht bij huis en toch een fantastische vakantiebestemming. Verder is niet altijd beter. Al geef ik toe, me af en toe onderdompelen in een totaal andere cultuur vind ik nog altijd geweldig… Nu ben ik beleidsadviseur, accountmanager en projectleider in de gemeente Coevorden. In deze rollen ben je de schakel tussen ondernemer en overheid. Dit is niet altijd gemakkelijk: een ondernemer wil ondernemen, en een overheid heeft te maken met kaders en regels. Het is de kunst om de taal van beide te spreken: communicatie is hierbij essentieel.

Op eigen benen

In januari 2023 besloot ik mij in te schrijven bij de KVK onder de naam ‘Toerisme met Toekomst’. Ik ben zelfstandig projectleider. Enthousiast word ik van projecten die bijdragen aan de balans tussen recreatie, natuur en leefbaarheid. Ik maak me zorgen over de natuur, en zie dat we hier ontzettend zuinig op moeten zijn. Daarnaast zie ik ook hoe belangrijk ontspanning, ofwel re-creatie, is in ons drukke bestaan. Een middagje in de natuur, en je voelt je een ander mens! Ook zie ik dat veel voorzieningen in dorpen niet kunnen bestaan zonder toerisme. Winkels, horeca maar ook openluchtzwembaden, zij zorgen voor een betere leefbaarheid voor inwoners. De inwoner is ook een ontzettend belangrijke recreant, het is een misvatting dat ontwikkelingen alleen voor de gast van buitenaf plaatsvinden.

Flexibele schil

In gesprek met Jan Jaap en Tinco hadden wij meteen het gevoel dat we elkaar kunnen versterken. De visie van Bureau Ruimte en Vrije Tijd past bij hoe ik naar de sector kijk. Ik kijk ernaar uit om samen mooie projecten voor overheden, organisaties en ondernemers op te pakken!
null

Wilma Terburg

Adviseur