Ellen RuiterLeefstijlenProjecten

De Boschmolenplas ligt ten westen van het dorp Heel (gemeente Maasgouw) en is net als de overige Maasplassen een voormalig grindgat. De plas is inmiddels een begrip in duikminnend Nederland en geniet zelfs bekendheid tot ver over de Belgische en Duitse grens. Het hele jaar door komen mensen van heinde en verre om een duik te maken in de Boschmolenplas. De plas, met een diameter van ruim 1 km, wordt gevoed met grondwater, dat op een natuurlijke wijze is gefilterd.

Toekomstplannen

Er zijn verschillende toekomstplannen voor de recreatieve ontwikkeling van de plas. De duiklocatie wil verder doorontwikkelen zodat het een totaalbeleving aan duikers kan bieden: duiken, aankopen doen en ontspannen in de horeca. Daartoe wordt de speciaalzaak (Aegir Dive Center), momenteel nog gevestigd in Stein, naar de plas verplaatst. Beide bedrijfstakken kunnen elkaar dan nog beter versterken.

Het vraagstuk 

De nieuwe plannen gaan gepaard met grote investeringen en de ondernemers willen met het nieuwe concept zo goed mogelijk inspringen op vragen uit de markt. Ons bureau heeft voor de Boschmolenplas onderzoek gedaan naar kansrijke doelgroepen aan de hand van de leefstijlsegmentatie. Denk aan vragen als:

1. Welke leefstijlen voelen zich met name aangetrokken tot het duiken in de Boschmolenplas?
2. Welke leefstijlen voelen zich met name aangetrokken tot de speciaalzaak?
3. Waar liggen de meeste kansen om het nieuwe concept te onderscheiden van andere locaties?
4. Hoe kan het nieuwe concept het beste in de markt worden gezet?

Resultaat

Op basis van onze eigen expert judgement van het huidige en toekomstige concept, een concurrentie analyse van vergelijkbare duiklocaties en een postcode analyse van de huidige bezoekers concluderen we dat de meeste kansen liggen bij de leefstijlen stijlzoeker, avontuurzoeker en plezierzoeker. In ons advies beschrijven we hoe de ondernemers de beleving van winkel, horeca en het duiken zelf kunnen optimaliseren voor deze drie leefstijlen.

Meer weten? Jan Jaap Thijs kan u er meer over vertellen.

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Jan Jaap Thijs

Expert leefstijlen

In het kort

fiber_manual_record Aan 34 projecten geholpen

fiber_manual_record 23 trainingen gevolgd

fiber_manual_record 18 onderzoeken gedaan

fiber_manual_record Alle provincies bezocht

fiber_manual_record Janjaap@ruimteenvrijetijd.nl

fiber_manual_record + 31 (6) 37010088

Auteurs

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Senior adviseur & partner

Betrokken, relatiegedreven en enthousiast.

Neem contact op