LeefstijlenProjecten

Mezz Concerts & Dance is hét poppodium van Breda. Vanuit die (maatschappelijke) functie is Mezz Breda constant bezig met het benaderen en bereiken van haar (potentiële) bezoekers. Mezz Breda heeft het voornemen om uit te breiden met een nieuwe kleine zaal. Daarbij staat de vraag centraal hoe deze nieuwe zaal kan worden benut om hiermee een onderscheidende podiumbeleving te bieden. Mezz vroeg het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd om inzicht te geven in de aantrekkingskracht van genres en showkenmerken op bepaalde doelgroepen, met als doel de programmering en marketing te optimaliseren.

Uit het onderzoek bleek dat Mezz als poppodium een breed publiek bedient: verschillende leefstijlen voelen zich aangetrokken tot shows in Mezz. Daarbij blijft het niet beperkt tot een lokaal onderonsje; het podium bedient ook de regionale markt en zelfs tot daarbuiten.
Er liggen echter nog kansen voor bepaalde doelgroepen die al relatief veel komen, maar nog beter kunnen worden bediend; met name in de ondernemend paarse, stijlvol en luxe blauw en ingetogen aqua doelgroep. Hiervoor hebben we ontwikkelrichtingen voorgesteld op het gebied van o.a. beleving van de show en de avond, horecakenmerken en mogelijke invulling voor de nieuwe zaal. Om ook in de toekomst een hedendaags relevant poppodium te zijn, zal Mezz moeten blijven investeren en vernieuwen om het steeds veeleisendere publiek tegemoet te (blijven) komen.

Ellen Ruiter ruimte en vrije tijd onderzoek advies leefstijlen leefstijlvinder workshops training

Ellen Ruiter

Expert leefstijlen

Auteurs

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Senior adviseur & partner

Betrokken, relatiegedreven en enthousiast.

Neem contact op
Ellen Ruiter ruimte en vrije tijd onderzoek advies leefstijlen leefstijlvinder workshops training

Medior adviseur

Ervaren projectmanager, breed inzetbaar in de gehele vrijetijdsmarkt.

Neem contact op