Annemiek RiefelLeefbaarheidNieuws

Geniet u ook zo van het mooie herfstweer? En trekt u er in de weekenden ook op uit om lekker te wandelen of fietsen over één van de vele fiets- en wandelpaden die ons land rijk is? Heeft u daarbij ooit nagedacht over hoeveel het kost om al die paden en routes te beheren en onderhouden? En de bankjes, prullenbakken, parkeerplaatsen en bordjes? En wat de aanwezigheid van die recreatieve infrastructuur oplevert? Wij hebben het uitgezocht en dit kost het om de routes en paden op de Veluwe te onderhouden. 

In opdracht van de VeluweAlliantie hebben wij een zogenaamd ‘Huishoudboekje’ samengesteld. Donderdag 5 november jongstleden mocht Annemiek de resultaten van ons onderzoek delen tijdens het (online) symposium over de financiering van de recreatieve infrastructuur op de Veluwe.

Uit ons onderzoek blijkt dat er een disbalans is tussen de lasten en lusten. De kosten voor beheer en onderhoud van de recreatieve infrastructuur op de Veluwe zijn hoog (+/- 17 miljoen per jaar) en worden veelal gedragen door partijen die in verhouding beperkt profiteren van de opbrengsten. Met als gevolg dat de kwaliteit onder druk komt te staan.

Tijdens het symposium hebben we met alle betrokkenen – van provincie, tot terreinbeheerder, ondernemer en gemeente – nagedacht over hoe we tot een duurzaam en financieel volhoudbaar systeem kunnen komen. En dat leverde mooie inzichten op!

Benieuwd welke? Kijk het symposium terug via: https://lnkd.in/ekj2Ndp.

Meer weten over ons onderzoek? Download de samenvatting: Veluwe Huishoudboekje Deel 3 – Samenvatting of neem contact op met Annemiek.

Annemiek Riefel onderzoek advies recreatie toerisme

Annemiek Riefel

Expert marktonderzoek