ProjectenVisievorming

“Een visie is mooi, concrete resultaten zijn beter.” aldus (voormalig toerisme en recreatie) wethouder Willemien Vreugdenhil over het Uitvoeringsprogramma behorende bij de Visie Recreatie & Toerisme 2017-2022 van Gemeente Ede. Ze vervolgt: “Daarom hebben we nu een concreet uitvoeringsprogramma gemaakt bij onze visie op recreatie en toerisme. We richten ons daarbij in eerste instantie op die zaken waarin we als gemeente direct het verschil kunnen maken: de infrastructuur en regelgeving. Daarnaast zetten we ons samen met ondernemers in om recreatie en toerisme verder te versterken.”

In samenwerking met ondernemers en Gemeente Ede schreef ons bureau in 2017 de visie op Recreatie & Toerisme 2017-2022: een gezamenlijke stip aan de horizon, voor een gemeente waar het belang van toerisme gezien en op waarde geschat wordt. Om de visie concreet handen en voeten te geven hebben we de visie voorzien van een concreet uitvoeringsprogramma. We hebben alle betrokken ambtenaren, van heel diverse terreinen met eigen achterban en kennis, in werksessies laten sparren en onderbouwen wat er echt nodig is. Hier ontstond een bijzondere dynamiek en vonden we het antwoord op vragen als: welke acties versterken elkaar, wat zijn quick wins, wat heeft prioriteit en wie gaat dat doen? Tevens hebben we de kosten bepaald en zodoende ontstond een concreet uitvoeringsprogramma waarbij toepasbaarheid voorop staat; de gemeente en sector kunnen direct aan de slag.

Meer weten over het Uitvoeringsprogramma Recreatie en Toerisme of de mogelijkheden om uw visie van een concreet programma te voorzien?

Neem contact op met Jan Jaap Thijs.

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Jan Jaap Thijs

Expert visievorming

Auteurs

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Senior adviseur & partner

Betrokken, relatiegedreven en enthousiast.

Neem contact op
Cindy Gelderman ruimte vrije tijd toerisme onderzoek recreatie advies

Praktisch ingestelde analyticus die de weg kent in toeristisch onderzoek.

Neem contact op