ProjectenVitaliteit

De Achterhoek wordt gekenmerkt door relatief kleinschalig, karakteristiek verblijfsrecreatie aanbod, met daarnaast enkele grote spelers. Met name de kampeersector is sterk vertegenwoordigd in de Achterhoek, maar de toerist kan ook terecht in één van de vele hotels, bungalowparken, groepsaccommodaties of andere vormen van verblijfsrecreatie. Vanwege het belang van de sector voor de regio is de vraag gesteld hoe vitaal de verblijfsrecreatie sector is.

Vitaliteitsonderzoek verblijfsrecreatie Achterhoek

De verblijfsrecreatie sector in de Achterhoek is in beweging. Dat roept vragen op. Hoe houden we de sector gezond? Aan welke vernieuwing is behoefte in de Achterhoek? Wat weten we over de huidige kwaliteit van de bedrijven en over het toekomstperspectief? Kortom, hoe houdt de Achterhoek de sector verblijfsrecreatie duurzaam vitaal? Het Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd heeft onderzocht in hoeverre het bestaande verblijfsrecreatie aanbod in de Achterhoek vitaal is en wat er nodig is om de sector ook naar de toekomst toe vitaal te houden. Het onderzoek richt zich op de Achterhoek en betreft de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Doesburg, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen.

Drie onderdelen

Het onderzoek is opgebouwd uit drie onderdelen, namelijk:

  • Ontwikkeling van vraag naar en aanbod van logiesaccommodaties

Deze cijfermatige analyse is van belang om te weten of er sprake is van een verzadigde markt, en zo ja voor welke segmenten dan precies.

  • Het profiel van vraag en aanbod met behulp van leefstijlen

Door gebruik te maken van de Leefstijlvinder (vraag- én aanbod) krijgen we inzicht in hoeverre het aanbod in kwalitatieve zin aansluit op de vraag van de toerist in de Achterhoek.

  • Vitaliteit: kwaliteit en toekomstperspectief

In dit deel van het onderzoek kijken we naar de daadwerkelijke vitaliteit van de verblijfsrecreatie (kampeer-, bungalow-, hotelsector en grootschalige groepsaccommodaties en B&B’s) door de bedrijven, in het door ons ontwikkelde vitaliteitsmodel, een plek te geven.

Jan Jaap Thijs vitale vakantieparken verblijfsrecreatie vitaliteit

Jan Jaap Thijs

Expert vitaliteit

In het kort

fiber_manual_record Achterhoek

fiber_manual_record Vitaliteit

fiber_manual_record Verblijfsrecreatie

fiber_manual_record Leefstijlanalyse

fiber_manual_record Onderzoek & advies

fiber_manual_record Regionaal onderzoek

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Senior adviseur & partner

Betrokken, relatiegedreven en enthousiast.

Neem contact op
Ellen Ruiter ruimte en vrije tijd onderzoek advies leefstijlen leefstijlvinder workshops training

Medior adviseur

Ervaren projectmanager, breed inzetbaar in de gehele vrijetijdsmarkt.

Neem contact op
Cindy Gelderman ruimte vrije tijd toerisme onderzoek recreatie advies

Praktisch ingestelde analyticus die de weg kent in toeristisch onderzoek.

Neem contact op