Annemiek RiefelProjectenVisievorming

“Vrije tijd wordt belangrijker in onze maatschappij. Het geeft mensen tijd en ruimte voor reflectie, ontspanning, gemeenschapsbeleving, verbeelding en mogelijkheden om nieuwe energie op te doen. De één zoekt de rust van de natuur en het platteland op, de ander de dynamiek van een festival, actieve sportbeoefening of een sport(wedstrijd) bijwonen of een museumbezoek. Dit levert een positieve bijdrage aan de gezondheid van de Brabanders. Deze tijd van coronacrisis en quarantaine maakt nog eens duidelijk hoe cultuur en sport belangrijke vormen van vrijetijdsbesteding zijn voor het welzijn van Brabanders. We zien nieuwe behoeften en initiatieven in de Brabantse samenleving ontstaan, en die prikkelen ons een uitdagend nieuw beleidskader Vrije Tijd te ontwikkelen.”

Bouwstenen voor beleid

Bovenstaande tekst komt uit het nieuwe bestuursakkoord ‘Samen, Slagvaardig en Slim: Ons Brabant’. Het college gaat de komende tijd werken aan een nieuw en uitdagend kader ‘Levendig Brabant’ dat het beleid op het gebied van cultuur, erfgoed, vrijetijdseconomie en sport richting geeft. Het proces is opgedeeld in twee stappen:

  • er wordt gewerkt aan een beleidskader Vrije Tijd, Cultuur en Sport 2021-2023 en;
  • een kader 2030 waarin de onderdelen Cultuur, Sport, Recreatie en Toerisme integraal en op een vernieuwende manier worden gepositioneerd.

De provincie Noord-Brabant heeft ons gevraagd bouwstenen aan te leveren voor het beleidskader 2021-2023 en het kader 2030.

null

Annemiek Riefel

Expert visievorming

In het kort

fiber_manual_record Beleidskader

fiber_manual_record Visie

fiber_manual_record Noord-Brabant

fiber_manual_record Sport

fiber_manual_record Cultuur

fiber_manual_record Vrijetijdseconomie

Auteurs

Annemiek Riefel onderzoek advies ruimte vrije tijd toerisme recreatie

Senior adviseur

Betrokken adviseur die analyses snel omzet in concrete adviezen.

Neem contact op
Cindy Gelderman ruimte vrije tijd toerisme onderzoek recreatie advies

Praktisch ingestelde analyticus die de weg kent in toeristisch onderzoek.

Neem contact op

Adviseur

Breed georiënteerd, streeft naar het beste resultaat.

Neem contact op