ProjectenAnnemiek RiefelMartijn HuijgenNieuwsVisievormingVisie verblijfsrecreatie

De gemeente Barneveld heeft niet voor niets een groot verblijfsrecreatief aanbod. De gemeente is uitstekend bereikbaar én gelegen op de Veluwe; de op één na populairste vakantiebestemming van Nederland en het grootste natuurgebied van Nederland. In de gemeente liggen negen verschillende kernen met ieder andere kenmerken. Daardoor heeft de gemeente een veelzijdig karakter.

 

Visie Toerisme en Recreatie

De gemeente Barneveld heeft in 2020 een visie Toerisme en Recreatie opgesteld met bijbehorend uitvoeringsprogramma. Als verdieping hierop hebben wij in opdracht van de gemeente Barneveld een visie verblijfsrecreatie geschreven. De visie verblijfsrecreatie is gericht op de gehele verblijfsrecreatieve sector (van hotel en B&B tot kampeerterrein en camperplaats).

 

Visie en afwegingskader

De visie geeft duidelijkheid over hoe de toekomst van de verblijfsrecreatieve sector in Barneveld eruit moet komen te zien. En biedt daarmee een helder kader voor partijen met nieuwe initiatieven. In de visie hebben wij een afwegingskader opgenomen waarbinnen de verblijfsrecreatie zich kan ontwikkelen. Het afwegingskader is enerzijds uitnodigend en anderzijds kaderstellend.

 

Betrokkenheid vrijetijdssector

Bij de totstandkoming van de visie verblijfsrecreatie hebben wij verschillende personen betrokken, waaronder vertegenwoordigers van de vrijetijdssector en collega beleidsmakers van economie, ruimtelijke ordening en handhaving.

 

Dit project hebben wij samen met onze vaste samenwerkingspartner BügelHajema uitgevoerd.

null

Annemiek Riefel

Expert visievorming

Auteurs

Annemiek Riefel onderzoek advies ruimte vrije tijd toerisme recreatie

Senior adviseur

Betrokken adviseur die analyses snel omzet in concrete adviezen.

Neem contact op

Kritische en resultaatgerichte adviseur, met oog voor het grotere plaatje.

Neem contact op