Jan Jaap ThijsMartijn HuijgenProjectenVitaliteitVitaliteitsonderzoek utrecht verblijfs recreatie jachthavens

De provincie Utrecht wil graag inzicht krijgen in de vitaliteit van de recreatiebedrijven en de jachthavens, om zo, samen met de gemeenten en ondernemers, te werken aan een toekomstbestendige en duurzame recreatiesector.

 

Elk bedrijf een vitaliteitsscan

Net als in eerdere vitaliteitsonderzoeken is voor elk bedrijf een inschatting gemaakt op het gebied van kwaliteit en toekomstperspectief. Met vier adviseurs van Bureau Ruimte & Vrije Tijd zijn ruim 100 campings, bungalowparken en jachthavens bezocht. Wanneer uit een vitaliteitsscan naar voren kwam dat een recreatiepark of jachthaven een verminderd toekomstperspectief had, is samen met onze partner Bugel Hajema onderzocht of er een andere invulling van het terrein mogelijk is.

 

Van bevindingen naar aanbevelingen op provinciaal  niveau

Het onderzoek is begin 2020 opgeleverd. In het rapport concluderen we dat de sector over het algemeen vitaal is. Zeker de jachthavens (waarbij we ons beperkten tot jachthavens met overnachtingsmogelijkheden) zijn in overgrote meerderheid vitaal. Bij vakantieparken (bungalowparken en campings) zien we ook een vitale sector, maar daar liggen iets meer uitdagingen: meer diversiteit, meer toeristische plaatsen (Utrecht kent relatief veel vaste plaatsen en tweede woningen) en aandacht voor (semi-)permanente bewoning op de parken. Benieuwd naar de resultaten? U kunt ze hier downloaden!

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Jan Jaap Thijs

Expert vitaliteit

Auteurs

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Senior adviseur & partner

Betrokken, relatiegedreven en enthousiast.

Neem contact op
Cindy Gelderman ruimte vrije tijd toerisme onderzoek recreatie advies

Praktisch ingestelde analyticus die de weg kent in toeristisch onderzoek.

Neem contact op

Kritische en resultaatgerichte adviseur, met oog voor het grotere plaatje.

Neem contact op