Waarom werken met de Leefstijlvinder?

De toerisme- en recreatiesector is volop in beweging, veranderingen volgen elkaar snel op en consumenten worden steeds veeleisender. Om mee te kunnen in deze dynamische sector is het van belang om goed inzicht te hebben in uw doelgroepen. Zeven leefstijlen laten zien waar mensen in hun vrije tijd of op vakantie behoefte aan hebben.

De één wil rust en regelmaat, de ander juist drukte en sensatie. Dankzij de leefstijlvinder weten we hoe de verschillende leefstijlen eruit zien en waar de betreffende doelgroepen in Nederland wonen. Wat zijn hun wensen en hoe kunt u hen het best bereiken? Dankzij onze ruime ervaring met de Leefstijlvinder helpen wij u vlot verder.

Jan Jaap Thijs ruimte vrije tijd onderzoek recreatie toerisme vitaliteit

Expert leefstijlen

Kennisplatform

natuur beleving

Toolkit natuurbeleving

Wij laten zien waar mensen in hun vrije tijd behoefte aan hebben, als het gaat om natuurbeleving. Download hier onder de factsheets en ga zelf aan de slag!

Infosheets horeca doelgroep markt en consument onderzoek toerisme

Infosheets horeca

Wij laten zien waar mensen in hun vrije tijd behoefte aan hebben, als het gaat om horeca. Download hier onder de infosheets!

Infosheet verblijf doelgroepen onderzoek

Infosheets verblijfsrecreatie

Wij laten zien waar mensen in hun vrije tijd behoefte aan hebben, als het gaat om verblijfsrecreatieve voorzieningen. Download hier onder de infosheets!

Infosheets erfgoed molens doelgroep toerisme onderzoek markt consument

Toolkit cultuur en erfgoed

Wij laten zien waar mensen in hun vrije tijd behoefte aan hebben, als het gaat om cultuur- en erfgoedbeleving. Download hier onder de toolkit en ga zelf aan de slag!

Vraag een test aan

Stijl- of plezier zoeker?

Bent u een stijl- of plezierzoeker? Of wilt u liever toch zoveel mogelijk drukte zoals een plezierzoeker? Doe test en binnen 5 minuten weet u welke leefstijl bij u past!

Horeca

Bent u benieuwd voor welke leefstijl uw horeca aantrekkelijk is? Doe dan nu de leefstijlscan!

Overnachten

Bent u benieuwd voor welke leefstijl uw accommodatie aantrekkelijk is? Doe dan nu de leefstijlscan!

Wat wij voor u kunnen betekenen?

Aan de hand van de leefstijlen brengen wij de vrijetijdsbehoeften van inwoners en bezoekers in beeld en vergelijken dit met het aanbod. Zo weet u of vraag en aanbod op elkaar aansluiten. Ook kunnen we bepalen of uw idee kansrijk is binnen de huidige toeristische markt. Aan de hand van de leefstijlen ontvangt u van ons een praktisch advies op maat.

Meer weten? Onze expert gaat graag met u in gesprek.

De Leefstijlvinder is een instrument van MarketResponse. Bureau voor Ruimte en Vrije Tijd is gecertificeerd partner van de Leefstijlvinder.

Actualiteiten